maandag 28 juni 2010

Aardappelsalade

Benodigdheden:
1 kg vastkokende aardappels (na het schillen, voor het koken)
1/2 potje zilveruitjes
voor de saus:
1 grote creme fraiche
zelfde hoeveelheid mayonaise (evenveel als de creme fraiche dus)
zelfde hoeveelheid witte azijn (ook evenveel als de creme fraiche)
4 eetlepels suiker
zout
peper
knoflook
veel verse bieslook

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snij ze in stukjes/plakjes. Kook de aardappels net gaar (vrij kort ivm de kleine stukjes) Laat het afkoelen.
maak de saus door alle ingredienten door elkaar te roeren, de knoflook moet geperst, en de bieslook moet geknipt. Bij deze saus is het belangrijk goed te proeven, vooral de verhouding suiker/azijn is persoonlijk, en niet alle azijn is hetzelfde.
Houd in je achterhoofd dat de saus veel minder heftig smaakt als het eenmaal over de aardappels zit.
Doe de saus en de zilveruitjes door de aardappels en roer het goed door. De salade lijkt in de eerste instantie te nat, laat het daarom een uurtje in de koelkast staan, de saus zal voor een deel in de aardappels getrokken zijn. Eventueel nog een handje verse bieslook erover als garnering, en klaar!

0 reacties:

Een reactie posten

Volgers

Mogelijk gemaakt door Blogger.

About Me

Mijn foto
Zonnetje
vrouw, moeder van een dochter, werkneemster in een fijne baan, scholier en nog een heleboel meer. Trefwoorden: dochter, man, familie, vrienden, werk, koken lezen, kletsen, en de rest lees je wel in mijn blog.
Mijn volledige profiel tonen

tellertje